Qaşığı şorbada buraxmayın: Xoşagəlməz nəticələri ola bilər
Uşaqlıqdan bizə təlqin edilən məsələlərdən biri də yeməkdə uzun müddət qaşıq buraxmamaqdır. Böyüklərimizdən eşitdiyimiz budur ki, nəticədə hər kəsin xoşuna gəlməyəcək gözlənilməz nəticələr yarana bilər.
Bu tabu qaşıqların hazırlandığı metalın oksidləşməsi ilə əlaqədardır. əvvəla, kimyəvi reaksiya nəticəsində məhsulların xarab olmasını sürətləndirən mühit yaranır. Söhbət polad və alüminium məhsullarından gedir. Bu problem paslanmayan poladdan olan cihazlara da aiddir.
Bundan əlavə, içində qaşıq buraxılan yeməkdə xoşagəlməz dad yaranacağına dair fikir də var. Buna daha çox cızıqlar və digər zədələr olan qaşıqlar səbəb olur. Alüminium qablar ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Ona görə də bu metaldan hazırlanmış qaşıq şorbada qalmamalıdır.
Başqa bir səbəb bakteriya və mikrofloradır. Bu, xüsusilə xama üçün doğrudur. Bunun səbəbi cihazın üzərində qalan mikroorqanizmlərin qidada bakteriya və kif üçün əla çoxalma zəmininə çevrilə bilməsidir.
Nəinki yeməkdə, çayda da qaşıq buraxmaq olmaz. Bu, çay etiketinə uyğun olaraq edilməməlidir. Fincana atdığınız şəkəri bir qaşıq ilə qarışdırdıqdan sonra, onu götürüb nəlbəki üzərinə qoymaq lazımdır. Əvvəllər metal qaşığın xüsusi sehrli gücə malik olduğuna inanılırdı. Onunla pis ruhlar çaya girə bilərdi. Buna görə də, tez-tez stəkanlarda qaşıq qoyan insanları xəstəliklər və müxtəlif problemlər təqib edir deyə bir inanc vardı.
Bir qaşıqdan çay tökülsə, problemlər yarana biləcəyinə işarədir deyə düşünənlər də var. İnanca görə, tökülən çayla birlikdə şans insanı tərk edir, problemlər və kədərlər çəkir. Bundan əlavə, fincanda qalan bir qaşıq daimi mübahisələrə və hətta boşanmalara səbəb ola bilər.