Qida saxlamağın ən təhlükəsiz yolu


Sağlamlığa yalnız idman deyil, həm də düzgün qidalanma daxildir. Məhsulların saxlanması bu məsələdə vacib nüansdır. Yeməkləri yalnız soyuducuya qoymaq kifayət deyil, onların dəqiq harada saxlanması vacibdir.


AFN.az xəbər verir ki, bu barədə məşhur dietoloq Yekaterina Klimko İnstaqramda məlumat verib. Onun sözlərinə görə, ekoloji cəhətdən təmiz və insan orqanizmi üçün təhlükəsiz olduğu üçün yeməkləri şüşə qablarda saxlamaq daha yaxşıdır. Onlar həmçinin bütün temperaturlar üçün idealdır. Belə qablarda çiy və bişmiş qidaları saxlaya və daşıya bilərsiniz. Şüşə təsirsiz bir materialdır, yəni heç bir maddə ilə kimyəvi reaksiyaya girmir. Alarkən şüşənin istiliyə davamlı olduğundan əmin olmaq lazımdır.

Diyetoloq taxta qapaqlı və silikon və ya plastik əlavələri olan bankalardan istifadə etməyi məsləhət görür. Keyfiyyətsiz plastik qabların zəhər və kanserogenlər buraxması təhlükəsi var. Bundan əlavə, bu cür qablar qabyuyan maşında yuyula bilməz.

Ümumiyyətlə, plastikin aşağıdakı temperaturlara qədər qızdırılmasına icazə verilir:

5РР (plastik işarələmə) - 100 dərəcə;
PET - 65 dərəcəyə qədər;
dərəcə PS - 70-ə qədər.

Plastik qablar çiy və bişmiş qidalar, giləmeyvə, meyvələr və doğranmış tərəvəzlər saxlamaq olmaz. Bu cür qablar taxıl saxlamaq üçün ən uyğundur.



AFN.az
Redaksiyamızla əlaqə: tel; 070 372 99 90, E-mail:office@afn.az




menyu
menyu